В сряда изтича срокът, до който могат да се подават

...
В сряда изтича срокът, до който могат да се подават
Коментари Харесай

Изтича срокът за кандидатстване за подкрепа на микро и малки предприятия

В сряда изтича срокът, до който могат да се подават оферти по оповестената от Управляващия орган на оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " /ОПИК/ за публично разискване процедура за асортимент на планове " Подкрепа на микро и дребни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 " по Приоритетна ос 2 " Предприемачество и потенциал за напредък на дребните и междинни предприятия " на оперативната стратегия, оповестиха от ОПИК.
От оперативната стратегия оповестиха за публично разискване процедурата на 15 април на интернет страницата си.
Целта на процедурата е обезпечаването на действен капитал за българските микро и дребни предприятия за справяне с последствията от пандемията COVID-19, показват от оперативната стратегия. Очакваните резултати от поддръжката по процедурата се показват в реализиране на позитивен резултат по повод микро и дребните предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 и непоклатимост на работни места.
Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 88 453 495,45 евро/ 173 000 000 лв.. Минималният размер на декларираната безплатна финансова помощ на план е 3 000 лв., а оптималният размер е 10 000 лв..
По процедурата са планувани напълно електронно подаване и оценка на плановите оферти, които ще се правят посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейски Съюз в България.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 21 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР