В сряда испанската морска спасителна служба прибра повече от 300

...
В сряда испанската морска спасителна служба прибра повече от 300
Коментари Харесай

Повече от 300 мигранти спасени край Канарските острови

В сряда испанската морска избавителна работа прибра повече от 300 мигранти, които се опитваха да стигнат до Канарските острови в разнебитени лодки, а девет от тях се държаха за полупотънал надуваем съд. Това съобщи Ройтерс.

Спасителната работа съобщи, че не знае за случаи на удавяне, за които заяви правозащитна организация. Хелена Малено, създател на групата за наблюдаване на миграцията Walking Borders, твърди, че 18 души са починали, пробвайки се да извършат рисковото пътешестване до остров Лансароте от Африка.

Общо 319 мигранти са били избавени от шест лодки, в това число една, в която имало 120 души, и са били отведени в Лансароте и Гран Канария. Кадри на Ройтерс демонстрират по какъв начин десетки хора, увити в червени одеяла, идват на пристанището в Аргинегин със избавителна лодка и по какъв начин спасители в защитни костюми им оказват помощ да слязат от нея на кея.

Десет души, измежду които бременна жена и бебе, са изпратени в здравни центрове, само че никой от тях не е с заплаха за живота.

Островите край крайбрежията на Западна Африка се трансфораха в съществена дестинация за мигрантите, които се пробват да доближат Испания. През 2021 година на Канарските острови са пристигнали незаконно общо 22 316 бежанци спрямо 23 271 през миналата година.
 Загинали и изчезнали мигранти след корабокрушение край Испания
Загинали и изчезнали мигранти след корабокрушение край Испания

Трима оживели бяха избавени малко преди 21.00 часа локално време
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР