В сряда Главната прокуратура на Украйна съобщи за заподозрян, който

...
В сряда Главната прокуратура на Украйна съобщи за заподозрян, който
Коментари Харесай

Украйна подозира руски войник за убийството на семейство с деца в Буча

В сряда Главната прокуратура на Украйна заяви за обвинен, който съгласно следователите е  стрелял по цивилни в два персонални автомобила . Това е станало в Буча, Киевска област през март 2022 година по време на съветската окупация, осведоми Руската работа на Би Би Си.

Главната прокуратура твърди, че това е 24-годишен съветски военнослужещ, заместник-командир, стрелец-оператор на БМД-2 с бордови номер 111, служил в 76-а Черниговска гвардейска десантно-щурмова дивизия на Въздушно-десантните войски (ВДВ) на Русия.

Той е упрекнат в нарушаване на законите и обичаите на войната, съчетано с преднамерено ликвидиране .

Според следствието, сутринта на 5 март 2022 година, по напътствие на командира, колона от военни транспортни средства на съветската войска стартира да се движи от територията на детския лагер " Лучисти " в посока към горската зона около село Здвижевка.

Маршрутът минавал по улица " Лех Качински " до град Буча. Две коли с цивилни, измежду които и две деца са се движили против военния ескорт. По заповед на съветските командири е открит огън на проваляне с автоматизирано оржие по транспортните средства, съгласно украинските следователи.

Четирима души са били убити: майка, две дребни деца и техен комшия, други са ранени.

В момента се правят процесуални дейности за изправяне пред правораздаването на други съучастници във военни закононарушения, се споделя в изказване на Главната прокуратура на Украйна.
 Замениха доживотната присъда на първия наказан съветски боец в Украйна
Замениха доживотната присъда на първия наказан съветски боец в Украйна

Той е наказан на 15 години затвор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР