В сряда френският президент Еманюел Макрон дойде в Европейския парламент

...
В сряда френският президент Еманюел Макрон дойде в Европейския парламент
Коментари Харесай

Макрон критикуван, че е превърнал ЕС в „хотел на Африка“ и „плячка на Пекин“

В сряда френският президент Еманюел Макрон пристигна в Европейския парламент в Страсбург, с цел да продаде визията на Франция за шестмесечното й председателство на Европейски Съюз, оповестява RT.

Вместо това той трябваше да се сблъска с остра рецензия от френски евродепутати, най-отсечителният от които беше Джордан Бардела от крайнодясната партия National Rally на претендента за президент Марин Льо Пен.

Той упрекна Макрон, че е трансформирал Европа в „ задния двор на Вашингтон “, „ плячката на Пекин “, „ изтривалката на Ердоган “ и „ хотеля на Африка “.

" Г-н. Президенте на републиката, по какъв начин можеш да твърдиш, че обединяваш Европа, откакто разделяш Франция до края? ” Бардела попита, добавяйки, че президентските избори във Франция през април също ще решат бъдещето на Европейски Съюз.
„ За Франция и за Европа е от значително значение вашият мандат да остане един мандат “, сподели той.

Крайнодесният евродепутат не спря дотук, потвърждавайки, че европейските народи не желаят да бъдат „ разтворени, сменени или потопени “ под негов надзор.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола беше заставен да се намеси: „ Това не е народен спор “.

Други обаче също се прицелиха към Макрон. Евродепутатът Яник Жадо, който се кандидатира като претендент на Зелените на президентските избори, упрекна Макрон в „ неправилност на климата “, до момента в който евродепутатът Манон Обри, сълидер на парламентарната група „ Левицата “, твърди, че европейските достижения на президента се основават на „ надменност “ ”

Макрон, който се отбрани от вълната от рецензии, евентуално ще се стреми да бъде избран отново през април, само че към момента не е показал името си.

В момента той е отпред във френските допитвания, само че може да се сблъска с остра конкуренция от крайнодесните. Президентските избори във Франция ще се проведат по време на шестмесечното председателство на Съвета на Европейски Съюз на страната. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР