В сряда Европейската комисия предложи шести пакет от санкции срещу

...
В сряда Европейската комисия предложи шести пакет от санкции срещу
Коментари Харесай

ЕС предлага руско петролно ембарго

В сряда Европейската комисия предложи шести пакет от наказания против Москва, който включва ембарго върху съветския нефт .

Новите ограничения, които включват шестмесечно поетапно прекъсване на вноса на съветски недопечен нефт, бяха оповестени от ръководителя на Комисията Урсула фон дер Лайен в Европейския парламент в сряда. Те ще би трябвало да бъдат утвърдени с единогласие от 27-те страни членки на блока.

" Някои страни членки са мощно подвластни от съветския нефт. Но ние просто би трябвало да работим върху това. Сега предлагаме възбрана на съветския нефт. Това ще бъде цялостна възбрана за импорт на всевъзможен съветски нефт - морски и тръбопроводен, недопечен и пречистен ", съобщи фон дер Лайен .

По-рано бе обявено, че за Унгария и Словакия са направени изключения, като им е възложен по-дълъг временен интервал, само че по време на речта си ръководителят на Комисията не даде детайлности за това.

 

Двете страни получават надлежно 58% и 96% от вноса си на нефт от Русия и съгласно известията може да продължат да купуват и през 2023 година По-рано Словакия изиска да бъде освободена от общоевропейската възбрана за импорт на съветски нефт, а Унгария неведнъж е отказвала да се причисли към наказания, свързани с енергетиката.

 

 

Най-голямата стопанска система в Европейски Съюз - Германия - изрази поддръжката си за последователно ембарго върху съветския недопечен нефт. Министърът на стопанската система и климата Роберт Хабек съобщи в неделя, че Германия може да стане изцяло самостоятелна от съветския недопечен нефт до края на лятото.

Европейски Съюз разчита на Русия за към 26% от вноса си на нефт.

 

© Bernd Wüstneck

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР