В сряда ЕП одобри макрофинансов заем в размер от 1

...
В сряда ЕП одобри макрофинансов заем в размер от 1
Коментари Харесай

Европарламентът отпусна 1 млд. евро финансова помощ за Украйна

В сряда Екологичен потенциал утвърди макрофинансов заем в размер от 1 милиарда евро, който би трябвало да помогне на Украйна да покрие част от дефицита си на външно финансиране за интервала 2018 – 2019 година
Евродепутатите утвърдиха предложение от Европейската комисия за даване на спомагателен пакет макрофинансова помощ за Киев, което съставлява ексклузивен инструмент, ориентиран към превъзмогването на съществени финансови усложнения в страни отвън Европейски Съюз.
Поради опасения по отношение на темпото на промените и битката против корупцията в страната евродепутатите настояха Екологичен потенциал, Съветът и Комисията да излязат с общо изказване по отношение на изискванията, които Украйна би трябвало да извърши.
В изказването, приложено към решението, се акцентира като авансово изискване за разпределяне на заема, че Украйна би трябвало да зачита ефикасните демократични механизми в това число многопартийната парламентарна система, правовата страна и човешките права. Помощите от Европейски Съюз би трябвало да оказват помощ за намаляването на бедността и основаването на работни места в Украйна.
Евродепутатите упорстват заемът да бъде привързан с напредъка в битката против корупцията и най-много с построяването на специфичен съд, който да подхожда на рекомендациите на Венецианската комисия на Съвета на Европа.
Комисията и Европейската работа за външна активност би трябвало да наблюдават по време на целия развой за осъществяването на изискванията и да създадат обществени заключенията си. В случай, че тези условия не са изпълнени, Комисията следва краткотрайно да приключи или анулира изплащането, означават евродепутатите.
Резолюцията беше подкрепена с 527 гласа „ за “, 124 „ срещу “ и 29 „ въздържали се “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР