В сряда до ректора на Софийския университет са подадени три

...
В сряда до ректора на Софийския университет са подадени три
Коментари Харесай

Софийският университет започва проверка за плагиатство срещу Петър Илиев

В сряда до ректора на Софийския университет са подадени три сигнала по случая със подозренията за плагиатство от страна на доктор Петър Илиев. Университетът ще стартира инспекция съгласно новите вътрешни правила на университета, заяви пресцентърът на СУ пред Mediapool. Доц. Наталия Киселова отхвърли коментар.

В СУ неотдавна работят специфични правила за осъществяване на инспекция за плагиатство и неистинност на научни данни в научни писания на членовете на университетския състав.

Те плануват, че сигнал за плагиатство могат да подадат на процедура всички с научна степен в съответното професионално направление, всички хабилитирани лица, както и " заемащи други университетски длъжности, такива, учащи се в Софийския университет, или членове на публицистични колегии на образователни и/или научни издания ".

Неофициално се твърди, че в средите на Юридическия факултет за случая се знае от дълго време, само че до момента е желано да се мълчи и не е правена публична инспекция, с цел да се резервира имиджа на катедрата по конституционно право.

Според правилника на СУ плагиатството е причина за преустановяване на трудовите правни отношения със съответния учител. Доказано плагиатство може да докара и до лишаване на адвокатските права на Илиев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР