В сряда директорът на психиатрията в Курило обвини началника на

...
В сряда директорът на психиатрията в Курило обвини началника на
Коментари Харесай

Линейка скара психиатрия и Спешната помощ в София

В сряда шефът на психиатрията в Курило упрекна началника на Спешната помощ в София, че отказал кола за спешна помощ за психичноболен пациент със подозрения за хепатит А. Това не бил първият подобен случай, като предходният даже приключил съдбовно. Според доктор Цветеслава Гълъбова превозването било отказано с претекста, че Спешна помощ не прави транспортиране сред две лечебни заведения. Лечебното заведение в Курило пък нямало лична кола за спешна помощ, тъй като тя била в развой на бракуване.
В ефира на „ Здравей, България” началникът на Спешна помощ доктор Георги Гелев изясни, че в тази ситуация, при който се е стигнало до гибел на психичноболен мъж от Курило ставало дума за човек, който постъпил в столичната болница „ Света Анна”след 20 дни, в които не се хранил. А пациентът със подозрения за хепатит А се оказало, че не е инфектиран.
Д-р Гелев изясни, че лечебни заведения постоянно отхвърлят да одобряват пациенти, откарани при тях с коли за спешна помощ. Обикновено претекстът бил, че няма свободни места. Това принуждавало екипите на Спешна помощ да обикалят с часове по улиците на София в търсене на място за хоспитализиране на болния. Подобни случаи имало освен с психичноболни. В нощта против четвъртък, да вземем за пример, мъж с ментални проблеми стоял часове наред във фоайето на Центъра за незабавна помощ и там му били дадени нужните лекарства. В последна сметка пациентът избягал от мястото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР