В сряда Daimler ще представи новата си Mercedes-Benz S-Class, на

...
В сряда Daimler ще представи новата си Mercedes-Benz S-Class, на
Коментари Харесай

Mercedes представя модела, който трябва да върне компанията на печалба

В сряда Daimler ще показа новата си Mercedes-Benz S-Class, на която разпорежда очаквания да възвърне производителя на облага през идната година, написа Reuters.

Компанията пуска на пазара нова S-Class на всеки седем години в продължение на десетилетия, само че тазгодишното показване на най-печелившия ѝ модел е изключително значимо поради подбудената от пандемията рецесия и скъпия преход към електрически автомобили. " S-Class е мотор на имиджа и, измерено през маржа, най-големият източник на облага ", показва анализаторът Франк Швоп.

Главният изпълнителен шеф Ола Каелениус стартира да редуцира разноски, откакто Daimler регистрира 30% спад на приходите през второто тримесечие и регистрира загуба преди налози и лихви от €1,68 милиарда През юли обстановката се усъвършенства, счита той, като търсенето се възвръща, изключително за по-скъпите модели и за електрическите автомобили на марката. Анализатори показват възобновяване и в Китай, най-важният пазар на Mercedes-Benz.

Daimler може да продаде 95 хиляди S-Class през 2021 година, като с цени над €100 хиляди всяка моделът ще способства за над €2 милиарда, пресмята Даниел Шварц, анализатор в Bank Mainfirst. Компанията не дава данни за маржа от другите модели, само че съгласно анализатори за S-Class той е 15-20%.

Очаква се Daimler да пусне и електрическа версия на S-Class с името EQS през идната година.

S-Class ще бъде създавана в новия цех на компанията в южна Германия. Той струваше €730 млн. и в него ще работят над 1,5 хиляди чиновници.

Възстановяване на търсенето на първокласни коли

Главният изпълнителен шеф на Rolls-Royce съобщи, че търсенето на първокласните коли на компанията се възвръща, посредством и на растеж в Азия. Той добави, че е оптимистичен за идната година.

Торстен Мюлер-Отвос съобщи, че нарасналото търсене прави Rolls-Royce първата автомобилна компания, която възвръща производството във Англия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР