В сряда бях извикан от директора и той ми каза,

...
В сряда бях извикан от директора и той ми каза,
Коментари Харесай

На мястото на съкратения експерт от РИОСВ-Враца има друг без нужното образование

" В сряда бях извикан от шефа и той ми сподели, че щатът ми се приключва, тъй като няма работа. " Това описа сподели Георги Караиванов, специалист от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Враца , който подаде сигнала за рисковия серовъглерод на територията на някогашния цех " Химко ".
Караиванов добави пред bTV, че съгласно него отстраняването му от работа е обвързвано с направените разкрития, тъй като размерът на работа не се е трансформирал през последните 4 години. 
След банкрута на някогашния цех " Химко ", на територията му остават 110 тона серовъглерод. Химичното вещество е ситуирано в резервоари, потопени във водни басейни. През годините експертни комисии неведнъж са съставяли протоколи с наставления за безвредно предпазване. Не всички са изпълнени.
" По утвърден от министъра на околната среда проект, 2019 година имам общо 37 инспекции, като пет от тях са за високорисковите и нискорисковите предприятия на област Враца ", добави някогашният чиновник на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Враца.
Шефът на РИОСВ-Враца Христо Христов твърди, че незадоволителният брой инспекции са повода за редуциране на щата и в този момент са обединени две длъжности в една . Според Караиванов обаче тази служба в този момент се извършва от човек, който няма обучение, обвързвано със познания по химия.
Фирмата, която съхранява серовъглерода е " Камибо " ООД. Според комерсиалния указател от 2016г. компанията е благосъстоятелност на депутата Станислав Попов. След разкритията притежателят стартира процедура по търсене на компания, която да извози серовъглерода. Той твърди, че това ще стане във втората половина на месец юли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР