Белият дом омаловажава анкетата на CNN, показваща, че мнозинството от американците са против повече помощ от САЩ за Украйна

...
В сряда Белият дом омаловажи проучването на CNN, което показва,
Коментари Харесай

В сряда Белият дом омаловажи проучването на CNN, което показва, че повечето американци се противопоставят на предоставянето на допълнително финансиране от Конгреса в подкрепа на Украйна във войната й с Русия преди докладваното искане на администрацията за повече помощ.

„По време на тази война видяхме солидна подкрепа от американския народ, солидна подкрепа от Конгреса по двупартиен и двукамарен начин за продължаване на подкрепата на Украйна и ние ще останем фокусирани върху това“, координатор на Съвета за национална сигурност за стратегически Комуникации Джон Кърби каза пред CNN по време на разговор с репортери в сряда.

„Това не е важно само за народа на Украйна, но е важно за нашите европейски съюзници и партньори, особено нашите съюзници в НАТО, като се има предвид, че тези боеве са на прага на много от тези съюзници в НАТО.“

Кърби каза, че това е важно и за „националната сигурност на американския народ“.

„Ако някои американци не чувстват това или след това... мисля, че е важно да запомним, че ако просто седим и оставим Путин да спечели, ние му позволяваме да вземе Украйна, къде ще спре след това?“ каза Кърби.

Миналата седмица проучване на CNN показа, че като цяло 55% казват, че Конгресът не трябва да разрешава допълнително финансиране в подкрепа на Украйна срещу 45%, които казват, че Конгресът трябва да разрешава такова финансиране. И 51% казват, че САЩ вече са направили достатъчно, за да помогнат на Украйна, докато 48% казват, че трябва да направят повече. Анкета, проведена в първите дни на руската инвазия в края на февруари 2022 г., установи, че 62%, които смятат, че САЩ е трябвало да направят повече.

Партизанските разделения също се разшириха след това проучване, като повечето демократи и републиканци сега са на противоположни страни по въпросите за ролята на САЩ в Украйна.

Коментарът идва, докато администрацията на Байдън работи по искане за допълнително финансиране за Украйна, което вероятно ще бъде готово за разглеждане от Конгреса до тази есен.

Шефът на армейското снабдяване Дъг Буш каза в понеделник, че подробностите все още трябва да бъдат определени от Службата за управление и бюджет.

„Но мисля, че ще имаме много сериозни аргументи и се надяваме да получим подкрепа от Конгреса за продължаване на финансирането – по-специално за увеличаване на производството на боеприпаси и закупуване на боеприпаси в подкрепа на Украйна“, каза той.

По-рано CNN съобщи, че Белият дом не планира да поиска от Конгреса ново финансиране за Украйна преди края на фискалната година в края на септември, противопоставяйки служители на администрацията срещу някои законодатели и служители на Конгреса, които се притесняваха, че средствата може да свършат до средата - лято.

Този недостиг на финансиране изглежда не се е случил, до голяма степен защото Пентагонът преди това е надценил сумата, която е похарчил за оръжия за Украйна с 6,2 милиарда долара.

През декември Конгресът одобри искането на администрацията за допълнителни 48 милиарда долара за подпомагане на въоръжаването на Украйна и борбата с пандемията Covid-19, 36 милиарда от които бяха специално разпределени за Украйна. Допълнителното трябваше да продължи до 30 септември 2023 г. Администрацията поиска този вид допълнително финансиране, за да подпомогне Украйна четири пъти миналата година, през март, май, септември и декември.

Наташа Бертран от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР