В сряда американският сенатор Едуард Марки, заедно с Тед Лиу,

...
В сряда американският сенатор Едуард Марки, заедно с Тед Лиу,
Коментари Харесай

Изстрелващ ядрени оръжия ИИ ще бъде незаконен според предложен закон в САЩ

В сряда американският сенатор Едуард Марки, дружно с Тед Лиу, Дон Бейер и Кен Бък обяви двупартиен план за закон. Има за цел да попречи на система с изкуствен интелект да взема решения за изстрелване на нуклеарни оръжия. Законът за блокиране на изстрелването на нуклеарни оръжия от самостоятелен изкуствен интелект ще забрани потреблението на федерални средства за изстрелване на нуклеарни оръжия от автоматизирана система без „ важен човешки надзор “.

Тъй като живеем във все по-дигитална ера, би трябвало да подсигуряваме, че само хората имат властта да командват, управляват и изстрелват нуклеарни оръжия – а не роботи. Ето за какво съм горделив да показва Закона за блокиране на изстрелването на нуклеарни оръжия от самостоятелен изкуствен интелект. Трябва да държим хората в течение при вземането на решения за потребление на смъртоносна мощ на живот и гибел, изключително за най-опасните ни оръжия.

Марки в известие за медиите. 

Новият законопроект се основава на съществуващата политика на Министерството на защитата на Съединени американски щати.

Тя гласи, че във всички случаи „ Съединените щати ще поддържат човек „ в контура “ за всички дейности, които са от решаващо значение за информирането и осъществяването на решенията на президента за започване и преустановяване на потреблението на нуклеарни оръжия„.

Новият законопроект има за цел да интегрира правилото на Министерството на защитата в закон. Също по този начин следва рекомендацията на Комисията за национална сигурност по въпросите на изкуствения разсъдък, която прикани Съединени американски щати да потвърдят политиката си, че единствено човек може да позволява потреблението на нуклеарни оръжия.

Макар че военното потребление на изкуствен интелект в Съединени американски щати може да бъде уместно за усилване на задачите на националната сигурност, потреблението на изкуствен интелект за разполагане на нуклеарни оръжия без човешка верига на командване и надзор е неразумно, рисково и би трябвало да бъде неразрешено. Горд съм, че съм съавтор на това законодателство, с цел да се подсигурява, че хората, а не машините, имат последната дума за най-критичните и чувствителни военни решения.  

Бък в изказване

Новият законопроект се появява в миг, когато нараства безпокойството по отношение на бъдещия капацитет на бързо разрастващата се технология.

Новият законопроект е и част от по-голям проект на Марки и Лиу за отбягване на нуклеарната ескалация. 

Двойката неотдавна внесе законопроект, който ще забрани на всеки президент на Съединени американски щати да нанася нуклеарен удар без авансово позволение от Конгреса. Общата цел съгласно конгресмените е да се понижи рискът от „ нуклеарен Армагедон “ и да се попречва разпространяването на нуклеарни оръжия.

Сред вносителите на Закона за блокиране на нуклеарния удар от страна на самостоятелния изкуствен интелект в Сената са Бърни Сандърс и Елизабет Уорън.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР