В сряда, 30 ноември, Министерският съвет е одобрил списък с

...
В сряда, 30 ноември, Министерският съвет е одобрил списък с
Коментари Харесай

МС е одобрил секретен списък с военна помощ за Украйна, 50 БГ военни ще обучават украинските сили

В сряда, 30 ноември, Министерският съвет е одобрил лист с военна помощ за Украйна на Министерство на защитата. Това излиза наяве от. Списъкът е с гриф " Поверително ", предава БНР.

Парламентът ще би трябвало да утвърди листата с военно имущество, както и съглашение сред българското и украинското военно министерство за безплатно даване на въоръжение, техника и муниции, като основа за водене на договаряния.

Командирът на " Логистична поддръжка " бригаден военачалник Тодор Тодоров ще подпише съглашението при изискване на следваща ратификация.

Друго решение на кабинета планува Народно събрание да утвърди изпращане на един щабен офицер за увеличаване на звеното за обмисляне и осъществяване на военни задачи и интервенции на Европейски Съюз в Белгия, петима военни в многонационалното командване на Европейски Съюз за общовойсково образование в Полша или многонационалното командване за профилирана подготовка в Германия, и до 50 военнослужещи за образование на украински военни - на територията на страни-членки на алианса или у нас.

Това ще се случва в границите на задачата на Европейски Съюз за подкрепяне на Украйна. Мисията беше основана през октомври за образование на украински въоръжени сили.

Парламентът ще би трябвало да реши и за даването на военно имущество в границите на задачата, както и за образованието у нас на до 60 лица от въоръжените сили на Украйна за всяка календарна година за бойни санитари.

 

Припомняме, че служебният министър на защитата Димитър Стоянов неведнъж е подчертавал, че ще бъде извънредно закостенял в осъществяване на решението на 48-ото Народно събрание за оказване на военна помощ на Украйна. Ще подходя консервативно към това решение на Народно събрание, защото армията има конституционни отговорности, съобщи Стоянов на 19 ноември и даде образец, че не можем да предоставим комплексите C-300, защото няма да има с какво да пазиме нашето небе.

" През първия интервал имаше 3 доставки, които бяха направени от Министерството на защитата - каски, бронежилетки, това беше при постоянното държавно управление. Служебното държавно управление даде 350 медицински комплекта за обслужване на 35 000 ранени, както и 35 000 комплекта облекла и обувки. Сега сме в стадий на подготовка за осъществяване на решението на 48-ото Народно събрание, който ще бъде възложен на подготвителната задача в Полша, която е още веднъж за украинската войска. Какво въоръжение, за жалост, не мога да споделя, защото документът е систематизиран ", изясни министърът.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР