В сряда, 29.11.2017 г. от 12.30 ч. в Инфоцентъра на

...
В сряда, 29.11.2017 г. от 12.30 ч. в Инфоцентъра на
Коментари Харесай

Четвъртият турнир за девойки за купа Васил Манченко е на 9 декември, жребият - в сряда

В сряда, 29.11.2017 година от 12.30 ч. в Инфоцентъра на " София-Европейска столица на спорта 2018 " ще се състои конференция и изтегляне на чоп за 4-я шампионат по баскетбол 3х3 за гимназистки от столичните учебни заведения за купа " Васил Манченко ". Мачовете ще се изиграят на 9.12.2017 година в зала " Румен Пейчев " на стадион " Българска войска ", финалът е от 11.30 ч. Проявата е част от календара на " София- европейска столица на спорта ".

В рамките на надпреварата ще се състои столичен шампионат по пукотевица от тройката за девойки. Надпревата носи името на именития Георги Панов - Гецата, като спечелилият ще получи мобилен телефон. Право на присъединяване има по едни представител на участващите тимове.

Турнирът има 2000 лева награден фонд, обезпечен от фамилията на Васил Манченко, участник на две олимпийски игри с националния тим на България и дълготраен състезателен публицист и коментатор на Българска национална телевизия. " Събитието се употребява от изключителната поддръжка на Българската федерация по баскетбол в лицето на президента Георги Глушков, на Столичната община - дирекция " Превенция, интеграция, спорт и туризъм” с началник госпожа Ирена Димитрова и БК ЦСКА - с изпълнителен шеф Роберт Гергов. Готови сме за следващия същински празник на най-хубавите учебни тимове и каним всички, които обичат играта в залата " - съобщи Павел Манченко, основен уредник.

Поставени в жребия в двете урни ще бъдат носителите на преходната купа от 119 СУ " Академик Михаил Арнаудов " и финалистите в миналогодишното издание 22 СУ. Досега трофеят, дело на художника от Велинград Борис Костов, отнасяха във витрината си за по една година още 73 СУ, 35 СУ.

Първият учебен тим, който три пъти завоюва купата поред ще я остави вечно във витрината си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР