В сряда, 28 март, Facebook съобщи, че са преработили настройките

...
В сряда, 28 март, Facebook съобщи, че са преработили настройките
Коментари Харесай

Facebook обяви спешни промени в настройките за поверителност

В сряда, 28 март, Фейсбук заяви, че са преработили настройките си за сигурност и дискретност. Това са първите действителни промени след абсурда с данните на 50 милиона души, налични на анализаторската компания Cambridge Analytica.

Целта е настройките, свързани със отбраната на персоналните данни, да са по-лесни за схващане и ръководство от потребителите.

" Повечето от тези промени са планувани от известно време, само че събитията от последните дни, подчертаха смисъла им. " Това се споделя в изказване на Ерин Еган, вицепрезидент и основен секретар по въпросите на неприкосновеността на персоналните данни.

Създадено е ново меню за бърз достъп до поверителността, " където можете да контролирате данните си единствено с няколко бутона, и с по-ясни пояснения за това по какъв начин работят нашите контроли ".

Така ще може да създадем профила си по-сигурен, да прегледаме персоналните си данни и да ги направляваме.

В умозаключение се оповестява, че през идващите седмици ще оферират актуализации на Условията за прилагане на Фейсбук, които включват уговорките на обществената мрежа към хората.

" Тези актуализации ще са за повече бистрота, а не за придобиване на нови права за събиране, потребление или шерване на данни ", разяснява телевизия ABC.

Междувременно акциите на Фейсбук не престават да падат, а в щата Калифорния бяха заведени първите каузи от частни обвинители. Те съдят мрежата за " нapyшaвaнe на ĸoнфидeнциaлнocттa нa личнитe им данни ".

Създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг пък ще бъде изслушан на 12 април от Конгреса за приключването на персонални данни на милиони консуматори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР