В сряда, 21 март, за втора поредна година български ресторанти

...
В сряда, 21 март, за втора поредна година български ресторанти
Коментари Харесай

Да вкусиш Франция

В сряда, 21 март, за втора поредна година български заведения за хранене се включват в самодейността на Франция светът по-добре да опознае кухнята й. Събитието се отбелязва в целия свят - 3 хиляди ресторанта в 150 страни на 5 континента ще оферират френска храна.

 Да вкусиш Франция
© Посолство на Франция

В България усетът на Франция ще може да се опита в 6 ресторанта - по два в София, Варна и Пловдив. В София това са Talents с началник Милен Златев и L`Etranger с началник Оливие Рош. В Пловдив това са Salt&Pepper с началник Николай Боруков и Raia с началник Росен Филипов. Във Варна дължимото на френската храна ще отдадат By The Sea с началник Владимир Стамов и Bistro Europe с началник Филип Спасов.
 Да вкусиш Франция
© Посолство на Франция

Тази година събитието отдава респект на огромния готвач Пол Бокюз: шефовете, които вземат участие във " Вкусът на Франция " (Goût de France), ще имат опция да интегрират в своите менюта ястия, въодушевени от неговия кулинарен репертоар.

Целта на самодейността е да покаже на чужденците френския метод на живот, районни артикули и да разпространява страната като туристическа дестинация. Организаторите показват, че една трета от посетителите на страната показват, че те отиват там, с цел да се насладят на локалната кухня, която е включена в листата на ЮНЕСКО с нематериалното културно завещание.
 Да вкусиш Франция
© Посолство на Франция

Тазгодишното събитие има за цел да притегли вниманието към кухнята на Нова Аквитания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР