В сряда - 12 юли, стартира ремонта на ул. Подвис.

...
В сряда - 12 юли, стартира ремонта на ул. Подвис.
Коментари Харесай

Важно! Обявиха кога започва ремонта на Подвис

В сряда - 12 юли, започва ремонта на ул. " Подвис ". Това оповестиха през днешния ден и кмета на Варна Иван Портних, и Милен Гочев от " Инжстрой ", съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Днес започва асфалтирането на ул. " Св. Климент ". До дни ще стартират тези действия и по улиците " Васил Друмев ", и " Тодор Икономов ", сподели още кметът на Варна, който свика брифинг, за ремонтите па уличната мрежа на града, които, както сме ви уведомили, към този момент изнервят до краен лимит жителите на града.

Другата седмица с изключение на ул. " Подвис " ще започва и ремонта на ул. " Прилеп " от бул. " Васил Левски " до " Христо Смирненски ", стана ясно още от брифинга.

Проблемът със забавянето на ремонтите се таи още в далечната 2021 година. Тогава ВиК е трябвало да стартира подмяната на водопроводите и канализациите по значими пътни артерии в града. Проектите били стопирани от държавните управления на " измененията ", стана ясно от думите на Портних. Паралелно инфлацията нараснала цените на строителните материали. Така се доближава до дефицит на близо 70 милиона лв.. Сега държавното сдружение тегли заем от близо 30 милиона, само че тези пари отново няма да стигнат и плана ще бъде сведен на половина, добави кметът на Варна.

Ние, като Община, също планирахме тогава пускане на поправки, незабавно след ВиК. Това също не се случи и повода е в тяхното закъснение. Само като образец ще дам, че в случай че през 2021 година за улично осветяване Общината е заделяла 3,5 милиона лв., в този момент бюджетът за това перо е 10,5 милиона, сподели Портних.

Ремонтът на ул. " Подвис " ще бъде юридически на два стадия. Първият е от ул. " Никола Козлев " до Първа ЕГ. Там би трябвало да се подмени и остаряла ВиК инфраструктура. Вторият стадий е от там до " Христо Смирненски ". И двата стадия би трябвало да приключат доникъде на септември, увери Милен Гочев.

На ул. " Прилеп ", добави той, би трябвало да се подменят 2 етернитови тръби и дъждовна канализация. Там планът ще завърши до края на октомври.

Все още, добави кметът Иван Портних ", ВиК към момента работи по " Христо Смирненски " и Общината нищо не прави като ремонтни действия там.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР