В сряда, 12 юли, ще се проведе първата учредителна среща

...
В сряда, 12 юли, ще се проведе първата учредителна среща
Коментари Харесай

На Украйна ще бъде предложен план за присъединяване към НАТО по опростена процедура

В сряда, 12 юли, ще се организира първата учредителна среща на върха Украйна-НАТО, на която на Киев ще бъде препоръчан проект за бъдещото му влизане в Алианса. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг по време на брифинг на 11 юли.

Според него процесът на присъединение на Украйна към НАТО няма да бъде двуетапен, както за другите страни, а едноетапен - в банален тип. Говорим за използването на Плана за деяние за участие в НАТО (ПДЧ), който Киев няма да има потребност да извършва. Когато му пристигна времето, протоколът за участие просто ще бъде подписан и утвърден от всички съдружници. Всички останали детайлности ще бъдат оповестени непосредствено на събитието.

Освен това в първия ден от срещата на върха ще бъде оповестен и текстът на официалното съобщение на НАТО за Украйна, в което ще бъде разказано по какъв начин НАТО ще продължи да оказва помощ на Украйна в битката против съветската експанзия.

Най-важното в този момент, споделя Йенс Столтенберг, е да продължим да оказваме военна поддръжка на Киев.

" Сигурен съм, че нашите членове ще поддържат Украйна. Всичко е обвързвано с приближаването на Украйна към НАТО ", се споделя в изказването.

НАТО означи още, че войната е почнала през 2014 година, а през 2022 година войските на Владимир Путин нахлуха в Украйна от всички страни. През цялото това време Алиансът е подкрепял страната в нейната битка и ще продължи да го прави дружно с сътрудници, до момента в който е належащо.

„ Основната цел е Украйна да завоюва като демократична нация в Европа, в противоположен случай не може да има гаранции за сигурност “, продължи Йенс Столтенберг.

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР