В срок до един месец министърът на здравеопазването трябва да

...
В срок до един месец министърът на здравеопазването трябва да
Коментари Харесай

До януари 2028 г. ще бъде построена Националната детска болница

В период до един месец министърът на опазването на здравето би трябвало да сътвори профилирана интернет страница, на която да се разгласява цялата информация за Националната детска болница. Това взеха решение депутатите от парламентарната здравна комисия. 

Най-оптимистичният период за бъдещата детска болница е четири години. Това сподели пред публицисти проф. Костадин Ангелов, ръководител на парламентарната комисия по опазване на здравето, след съвещанието на комисията, оповестява Българска телеграфна агенция. Имаме чувството, че нещата се случват доста мудно и с това решение желаеме да дадем явен знак, че имаме опция за реализиране на надинституционална поддръжка – да ангажираме цялото държавно управление да работи в посока създаване на детската болница, сподели още проф. Ангелов.

Здравният министър проф. Христо Хинков съобщи пред народните представители, че построяването на детската болница е приоритет още от началото на мандата му, а през днешния ден е бил показан анализът на Европейската капиталова банка. Министерство на здравеопазването и НЗК са решили Европейска инвестиционна банка да изготви още три документа – конструкция на болничното заведение, техническото задание за архитектурния план и оборудването и обзавеждането за нея, като идната седмица ще бъде подписан договорът за възлагане на поръчката. От Здравната компания пък са пресметнали, че оптимално къс период за строителството на болничното заведение е 28 месеца, т.е. дружно със периодите за публични поръчки и строителни активност, тя би трябвало да е издигната до януари 2028 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР