В средата на юни месец са прегледани 1255 деца от

...
В средата на юни месец са прегледани 1255 деца от
Коментари Харесай

Обявиха от какво най-често боледуват децата в яслите в София

В средата на юни месец са прегледани 1255 деца от 24 ясли в София. Това са безусловно безвъзмездни, високоспециализирани прегледи, сподели ръководителят на Софийската лекарска гилдия доктор Асен Меджидиев на конференция, на която бяха показани резултатите от взаимната самодейност на Столичната община и Българския лекарски съюз за профилактични прегледи на деца от независимите детски ясли, съобщи кореспондент на Novini.bg

Беше извършен диалог с ръководителите на детските ясли, бяхме получили осведомено единодушие с родителите на всяко едно дете, посочи той.

Д-р Меджидиев заяви, че са осъществени са прегледи от експерт по уши, нос, гърло, ортопед, кардиолог и педиатър.

Впечатлени сме от положителното положение на нашите деца в яслите. Не сме разкрили тежка патология или болести, които да вършат мощно усещане, съобщи ръководителят на Софийската лекарска гилдия.

Общото положение на децата се прави оценка като положително. Най-честите болести са катарите на горните дихателни пътища, означи доктор Меджидиев.

Прегледите ще продължат и в детските градини, добави той.

Децата в София в процентно съответствие имат много по-ниска заболяемост от множеството градове в страната, стана ясно още думите на доктор Асен Меджидиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР