В средата на октомври достъпът до стария портал за електронни

...
В средата на октомври достъпът до стария портал за електронни
Коментари Харесай

В средата на октомври спира достъпът до старата е-платформа на НАП

В средата на октомври достъпът до остарелия портал за електронни услуги на Национална агенция за приходите ще бъде спрян, припомнят от Национална агенция за приходите. За използването на новата платформа за е-услуги не се изисква подаване на заявление от потребителите, които са с КЕП с вписан идентификатор на създателя на подписа, в качеството им на жители или като законни представители (при юридическите лица). Упълномощените лица, които са употребили остарелия портал с КЕП, ще продължат да имат същите права и в новия.

Упълномощените лица с непълен достъп до е-услугите на Национална агенция за приходите в остарелия портал, ще могат да ги употребяват и в новата платформа, само че до датата на годност на квалифицирания електронен автограф (КЕП), посочен в подаденото от тях онлайн заявление за достъп до упълномощено лице. За да продължат да работят в актуализирания портал като пълномощници с новия си КЕП и след тази дата, е належащо да подадат онлайн заявление за достъп на упълномощено лице, след което да го потвърдят в офис на Национална агенция за приходите. Друга опция за това е да изпратят през е-портала електронно уведомление до задълженото лице, което съставляват, и то да удостовери достъпа им. Начините за прилагане на е-услугите с КЕП са разказани изчерпателно в " Правилата за прилагане на електронните административни услуги на Националната организация за приходите (НАП), предоставяни с дипломиран електронен автограф (КЕП) “.

Информация за крайната дата на валидността на достъпа за съответно лице и услуга са получили лицата с изтичащ период на достъп до края на годината посредством уведомителни писма, както и може да се откри в новия Портал за електронни услуги на Национална агенция за приходите в секция " Управление на достъпи и на контактна информация “, услуга " Заявление за достъп на упълномощено лице “ и избор на бутон " Упълномощители “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР