В средата на миналата седмица в Кострома започна производството на

...
В средата на миналата седмица в Кострома започна производството на
Коментари Харесай

Руската ABS система се оказа китайската Kesens с китайски софтуер

В средата на предходната седмица в Кострома стартира производството на съветска ABS система. Telegram каналът Автопоток организира диалог с заместникът на техническия шеф на научни индустриалното дружество Итлема Артур Латипов, в следствие от което станаха известни забавни детайлности.

Като начало би трябвало да се каже, че ABS, въпреки и създавана в Русия, е китайска разработка на Kesens; на територията на РФ тя се създава по лиценз. Софтуерът също е китайски, само че в бъдеще ще бъде съветски.

„ На втория стадий планираме да преминем към наш личен програмен продукт, който ще работи с електронните модули, създавани в Русия “, съобщи Артур Латипов.

Що се отнася до ESP (Electronic Stability Program) – електронната стратегия за стабилизиране на автомобила, то тя ще се появи в колите Lada едвам през 2024 година, само че доставките на прототипите са обещани още през тази година. Производството на ESP изисква обособен хидравличен елемент.

„ ESP се разграничава от ABS както във връзка с софтуера, по този начин и на хардуера. Хидравличният блок на ESP е по-сложен, съдържа четири спомагателни клапана, потенциалът на помпата е по-голям, а мощността на електродвигателя е по-голяма. Поради това хидравличните елементи на ESP и ABS не са взаимозаменяеми “, споделя още Артур Латипов.

Компанията Итлема има право да доставя въпросните ABS и ESP на разнообразни автомобилни производители, само че нейният основен сътрудник е АвтоВАЗ.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР