В средата на м.юни в ПГПТ „Евлогий Георгиев“ гр.Силистра, стартират

...
В средата на м.юни в ПГПТ „Евлогий Георгиев“ гр.Силистра, стартират
Коментари Харесай

ПГПТ „Евлогий Георгиев“ – Силистра стартира проект „School-екофитнес зона“

В средата на м.юни в ПГПТ „Евлогий Георгиев“ гр.Силистра, започват дейностите по план „School-екофитнес зона“ на стойност 7483,75 лева, финансиран по Национална акция на Министерство на околната среда и водите и ПУДООС „Чиста околна среда – 2022 г.“ на тематика: „Обичам природата и аз участвам“.
Целта на плана е създаване на модели на държание посредством образуване на познания, умения и връзки у учениците към природата и околната среда и повишение на екологичната просвета и качеството на подготовка посредством модернизиране на учебната среда и основаване на креативен персони, способни към саморазвитие и самореализация.
Идеята на плана е оформянето на ексцентрична екофитнес зона, като комбиниране от класна стая навън и зона за спорт с мултифункционални и адаптивни фитнес уреди с място за рекреация. Проектът планува етапно осъществяване на две зони – за спорт и мини екосистема в двора на гимназията с обща повърхност 65 кв. Дейностите по плана би трябвало да приключат до 31.10.2022 година
Успоредно с плана по ПУДООС, стартира и реализацията на план по взаимната конкурсна сесия „Младежта против насилието и наркотиците“ и „Младите за Силистра“ 2022 с название „Иновативно и изобретателно учене“. Неформалната група, реализатор на плана, е образувана на доброволчески принцип и включва възпитаници от 8 и 11 клас. В другите стадии ще вземат присъединяване и други възпитаници, както и преподаватели, родители и непедагогически личен състав. Предвижда се слагане на култивиран арки, оформящи входовете към ъгъл за учене навън, слагане на железни системи за пълзящи растения, засаждане на растенията към арките и естетическо оформление на пространството за осъществяване на занятия навън. Предстои да бъде завършена една извънредно удобна и предразполагаща среда за разбиране на нови познания.
„През по-голямата част от историята човек е трябвало да се бори с природата, с цел да оцелее; през този век той стартира да осъзнава, че с цел да оцелее, би трябвало да я защити“
Жак -Ив Кусто
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР