В средата на 80-те години на миналия век работата на

...
В средата на 80-те години на миналия век работата на
Коментари Харесай

Ветерани, които са служили в тайна база, казват, че това ги е разболяло, но не могат да получат помощ, защото правителството няма да признае, че са били там

В средата на 80-те години на предишния век работата на техника от военновъздушните сили Марк Ели беше да инспектира скрито получени руски изтребители. 

Работата, осъществена в скрити закачалки, известни като секрети къщи, беше част от класифицирана задача в пустинята Невада, на 140 благи отвън Лас Вегас в тестовия полигон Тонопа — от време на време именуван Зона 52. Мисията беше толкоз скрита, че Ели сподели, че би трябвало да подпише съглашение за неразкриване.

„ Защитата на националния интерес беше по-важна от личния ми живот “, сподели Ели пред CBS News и това не са просто приказки.

Ely беше на към 20 години и беше физически здрав, когато работеше в тайната база. Сега на 63 години и живее в Нейпървил, Илинойс, той се сблъсква с животозастрашаващи последствия от радиацията, на която споделя, че е бил изложен.

В продължение на десетилетия държавното управление на Съединени американски щати организираше проби на нуклеарна бомба покрай Зона 52. Според едно от 1975 година федерална екологична оценка, тези проби разп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР