В средата на 30-те години на този век NASA планира

...
В средата на 30-те години на този век NASA планира
Коментари Харесай

NASA планира да се върне на Луната през 2028 г. И този път ще остане

В средата на 30-те години на този век NASA възнамерява нова пилотирана задача до Марс. Преди това обаче Американската галактическа организация ще тества технологията, нужна за сходен полет, с пътешестване до Луната. Това заяви НАСА Джим Брайденщайн в изявление за MSNBC.

„ Този път няма а сложим знаме и да оставим отпечатъци от обувки, а по-късно да забравим този план в продължение на половин век. Ще отидем там, ще вземем роботи и лунни роувъри с нас ", разяснява още той.

Тестовете на новите галактически апарати ще стартират през 2024 година

NASA кани всяка една частна компания, която има хрумвания за това кой е най-хубавият метод да се транспортират и приземят астронавти на Луната, да се включи в плана. 

Следващата цел пък е Марс. 

" Полетът до Луната продължава три дни, а Земята и Марс се намират в преференциално състояние за полет на всеки 26 месеца. Така че ние говорим за двугодишен престой на повърхността на Марс ", отбелязва Брайденщайн.

Той разяснява, че изучаването на Марс, употребявайки марсоходи и станцията Mars InSight, е дало на специалистите много нова информация за историята и геоложката конструкция на планетата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР