В сравнение с предишните избори, когато още в нощта на

...
В сравнение с предишните избори, когато още в нощта на
Коментари Харесай

Светослав Малинов: Бойко Борисов малко рано включи инструментите за изнудване

" В съпоставяне с предходните избори, когато още в нощта на вота знаехме, че няма да има постоянно държавно управление, то сега сме в по-оптимистична обстановка. Вчерашното изявление на Бойко Борисов демонстрира, че той малко е поизгубил форма като манипулатор. Той сподели в характерен жанр, че чака какъв брой благородно ще бъде всички да жертват партиите си в името на България, след което малко нелогично изстреля, че в случай че Политическа партия и Демократична България не се съгласят, то той ще направи коалиция с Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия. Това би било разрушително за ГЕРБ, а и Българска социалистическа партия не са се произнесли още. Борисов малко рано включи инструментите за изнудване ".
Това сподели пред БНР Светослав Малинов, политолог, един от създателите на ДСБ, част от обединението " Демократична България ".
И добави по какъв начин би разтълкувал казаното от Борисов по този начин:
" Най-добре е да бъдем дружно с Политическа партия и Демократична България, с цел да получим делегитимация и да излезем от политическа изолираност. Имаше и откровен миг на угриженост, въпреки всичко Борисов има опит на министър председател. Формулата лежи на друго място, само че през вчерашния ден не я чух. Повсеместният консенсус е, че би трябвало да има постоянно държавно управление, само че вчерашното изявление не беше крачка към него ".
В предаването " Нещо повече " Малинов добави, че би трябвало да се търси оптимално постоянна формула. Първият и вторият в Народното събрание могат да разширят парламентарното си наличие и да се приказва за по-голямо болшинство, само че би трябвало да се премисли тази непрекъсната формула, която назоваваме коалиция.
" Когато се приказва за коалиция, вярно си представяме политически водачи, които договарят, единият водач става министър председател, други водачи поемат ресори, отговорност. Сега няма да стане по този начин. Ще би трябвало да се търси формула - огромно парламентарно болшинство без ярки политически фигури, без водачи и без партийните остриета. Не сме в естествена обстановка, а би трябвало да се работи като в рецесия ".
По думите на политолога дневният ред на идващия парламент и работата на идващия постоянен кабинет към този момент са написани от проблемите, които си създадохме и натрупахме през последните две години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР