В сравнение от преди две години медицината разполага с повече

...
В сравнение от преди две години медицината разполага с повече
Коментари Харесай

Министър Сербезова обяви дали ще се въведат по-строги COVID мерки в страната

В съпоставяне от преди две години медицината разполага с повече познания. Не бива да се подхожда към пандемията със боязън и суматоха. Натовареността на здравната система не е огромна, макар регистрираното повишаване на броя на болните. Това съобщи министърът на опазването на здравето в оставка Асена Сербезова в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31843
„ Министерството на здравеопазването продължава да следи непрестанно разпространяването на вируса в страната и при нужда има опция да се вкарат и други противоепидемични ограничения. В прогнозите си се позоваваме на математически модел “, акцентира тя. " Далече сме от стадий три и от държанието на всички в съответните области в страната зависи дали ще се стигне до него ", разгласи Сербезова.

" Обмисляме да се дават посоки за антигенни проби през персоналните лекари. Има настройката да се тестват хората със признаци “, заяви здравният министър.

Според нея е огромно предизвикването да правиш акция по имунизация, откакто е било пропуснато скъпо време през 2020-2021 година „ Трябваше да има изнасяне на обстоятелства, а не всяване на суматоха. Колкото и да споделяме, че не е добре да се всява суматоха, има повишение на имунизациите в последните дни. 80% от попадналите в болница са неимунизирани – какъв по-ясен сигнал от това би трябвало да има, с цел да решим да се имунизираме? “, съобщи министър Сербезова.

Тя прикани да се съблюдават ограниченията.

„ Следим всекидневно обстановката. Разписали сме стадии на разпространяването на вируса. Все още сме надалеч от по-строгите ограничения. Не може да има затваряне на бизнеси, ограничаване на придвижването и така нататък, както всички ние помним “, акцентира тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР