В сраженията между армията на Судан и Силите за бърза

...
В сраженията между армията на Судан и Силите за бърза
Коментари Харесай

СЗО: Над 270 души са загинали | BGNES

В сраженията сред армията на Судан и Силите за бърза интервенция (СБН) са починали над 270 души. Повече от 2600 души са ранени, заяви генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. Организация на обединените нации оповестява и за набези против филантропични служащи в страната.

" Оперативният център за незабавни случаи на Министерството на здравеопазването на Судан оповестява, че са убити минимум 270 души, а повече от 2600 са ранени ", съобщи господин Гебрейесус на брифинг (цитиран от Интерфакс).

Заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс също заяви в Twitter, че офисът на Организацията за съгласуваност на филантропичните въпроси (OCHA) в Дарфур е бил атакуван в понеделник, 17 април. Грифитс съобщи също, че Организация на обединените нации получава известия за набези и полово принуждение против филантропични служащи в Судан.

Сблъсъците сред суданската войска и СБН започнаха в събота, 15 април. Конфликтът е обвързван с времето на включване на Силите за бързо реагиране във въоръжените сили и с това кой ще бъде главнокомандващ.

По-рано Организация на обединените нации заяви за 180 починали и повече от 1800 ранени. Сред починалите и ранените има задгранични жители и трима чиновници на Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации. Съобщаваше се и за нахлуване против посланика на Европейския съюз в резиденцията му и за обстрел на автомобил на посолството на Съединени американски щати./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР