В сръбската столица има най-малко 96 647 жени, които нямат

...
В сръбската столица има най-малко 96 647 жени, които нямат
Коментари Харесай

В Белград имат спешна нужда от мъже

В сръбската столица има минимум 96 647 дами, които нямат сътрудник. Някои от аргументите за това са, че мъжете постоянно мигрират или умират млади, оповестява македонската новинарска организация " МИА ".

Анализаторите на смешка споделят, че статистиката е като бикини - демонстрира всичко и нищо не разкрива.

Въпреки че приблизително 1,5% повече мъже са родени в столицата на Сърбия има дефицит на мъже. Ако гледаме на Белград в числа се оказва, че дамите са с 96 674 повече спрямо мъжете. Според данни на администрацията в Белград има 52.8% дами и 47.2% мъже. В момента в Белград има 1,724.00 души, от които 910 337 са дами и 813 663 са мъже.

Според демографа Владимир Никитович тази диспропорционалност на процедура е елементарно обяснима. Разликата е, че дамите нормално живеят по-дълго от мъжете. Но и миграцията е значим фактор. „ Мъжете търсят работа и по-добър живот и затова вземат решение да сменят местожителството си. В доста случаи отиват в чужбина ”, изяснява Никитович.

Според него различен фактор, който също визира диспропорцията сред мъжете и дамите, е, че в доста случаи мъжете умират или се контузват неприятно през по-младите си години. Средната възраст на гражданин на Белград е 41,2 години. При нежния пол междинната възраст е 42,6 години, до момента в който мъжете са " по-млади " - приблизително с 39,7 години. Средно в едно домакинство има 2.7 членове.

Статистиката разкрива и поразителни числа - столицата на Сърбия губи над 600 поданици всеки месец. От януари до април 2018 година в Белград са умряли тъкмо 8 429 индивида. В същото време са родени 5 882 бебета. Въпреки това, през последните 10 години, с изкуствена миграция от вътрешността, броят на жителите на Белград се е нараснал с над 220 000 поданици. До 35% повече дами, в сравнение с мъже, са мигрирали от вътрешността на Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора.

Кризата се усеща и в фамилията. През 2016 година са подписани 9 030 брака. В същото време са разведени 2 401 двойки. Безработни и неомъжени са 27% от хората на столицата на Сърбия.

Вместо 96 674 възрастни дами без сътрудник, тази цифра в реалност е доста по-голяма. Не всеки мъж или жена автоматизирано имат сътрудник от противоположния пол. Има доста мъже, които се срещат с други мъже, и става известно броят на тези хора е доста по-голямо от дамите, които избират дами.

Жените в Белград живеят в продължение на 77,5 години, а мъжете живеят приблизително 72,6 години.

В статистиката са включени единствено пълнолетни жители на Сърбия, за това тя би трябвало да се гледа с доза песимизъм. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР