В сръбската столица има най-малко 96 647 жени, които нямат

...
В сръбската столица има най-малко 96 647 жени, които нямат
Коментари Харесай

В Белград имат спешна нужда от мъже


В сръбската столица има минимум 96 647 дами, които нямат сътрудник. Някои от аргументите за това са, че мъжете постоянно мигрират или умират млади, оповестява македонската новинарска организация "МИА".

Анализаторите на смешка споделят, че статистиката е като бикини - демонстрира всичко и нищо не разкрива.

Въпреки че приблизително 1,5% повече мъже са родени в столицата на Сърбия има дефицит на мъже. Ако гледаме на Белград в числа се оказва, че дамите са с 96 674 повече спрямо мъжете. Според данни на администрацията в Белград има 52.8% дами и 47.2% мъже. В момента в Белград има 1,724.00 души, от които 910 337 са дами и 813 663 са мъже.

Според демографа Владимир Никитович тази диспропорционалност на процедура е елементарно обяснима. Разликата е, че дамите нормално живеят по-дълго от мъжете. Но и миграцията е значим фактор. „ Мъжете търсят работа и по-добър живот и затова вземат решение да сменят местожителството си. В доста случаи отиват в чужбина ”, изяснява Никитович.

Според него различен фактор, който също визира диспропорцията сред мъжете и дамите, е, че в доста случаи мъжете умират или се контузват неприятно през по-младите си години. Средната възраст на гражданин на Белград е 41,2 години. При нежния пол междинната възраст е 42,6 години, до момента в който мъжете са "по-млади" - приблизително с 39,7 години. Средно в едно домакинство има 2.7 членове.

Статистиката разкрива и поразителни числа - столицата на Сърбия губи над 600 поданици всеки месец. От януари до април 2018 година в Белград са умряли тъкмо 8 429 индивида. В същото време са родени 5 882 бебета. Въпреки това, през последните 10 години, с изкуствена миграция от вътрешността, броят на жителите на Белград се е нараснал с над 220 000 поданици. До 35% повече дами, в сравнение с мъже, са мигрирали от вътрешността на Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора.

Кризата се усеща и в фамилията. През 2016 година са подписани 9 030 брака. В същото време са разведени 2 401 двойки. Безработни и неомъжени са 27% от хората на столицата на Сърбия.

Вместо 96 674 възрастни дами без сътрудник, тази цифра в реалност е доста по-голяма. Не всеки мъж или жена автоматизирано имат сътрудник от противоположния пол. Има доста мъже, които се срещат с други мъже, и става известно броят на тези хора е доста по-голямо от дамите, които избират дами.

Жените в Белград живеят в продължение на 77,5 години, а мъжете живеят приблизително 72,6 години.

В статистиката са включени единствено пълнолетни жители на Сърбия, за това тя би трябвало да се гледа с доза песимизъм. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР