В спорта не е особено лесно да се подобряват рекорди,

...
В спорта не е особено лесно да се подобряват рекорди,
Коментари Харесай

Момент за историята: Стеф Къри подобри рекорд на Рей Алън

В спорта не е изключително елементарно да се усъвършенстват върхове, тъй като те към този момент са били сложени от някои пъклен положителни спортисти. Същото е ситуацията и в NBA.
 Стеф Къри и по какъв начин баскетболистът означи 105 тройки на подготовка
Как се вкарват 105 тройки за 5 минути

Дами и господа, Стеф Къри

Рекорди има доста, само че множеството наподобяват недостижими. Точно неосъществим ни се струваше и върхът на Рей Алън за най-вече маркирани тройки в кариерата - 2973. Всеки, който гледа баскетбол и се интересува от играта знае, че това са ужасно доста вкарани тройки и кой знае какъв брой още несполучливи опита.

Но върхът на Алън падна, тъй като Стеф Къри напряко го опустоши. Преди мача на Голдън Стейт Уориърс с Ню Йорк Никс на Къри му трябваха едвам два точни изстрела за три точки, с цел да усъвършенства достижението на легендата.

H I S T 3⃣ R Y

Stephen Curry is officially the greatest shooter this game has ever seen
— Golden State Warriors (@warriors)
И му бяха нужни към пет минути игра, с цел да запише името си в историята на NBA със златни букви. В последните секунди на мача с Индиана Пейсърс баскетболистът пропусна тройка, която щеше да изравни върха и в този момент на всички беше ясно, че нищо не може да го спре.
 Карим Абдул-Джабар, Леброн Джеймс и възмущението му от танца на Краля
Легендата, която атакува Краля

Карим Абдул-Джабар не е удовлетворен от държанието на Леброн Джеймс

Затова и самият Рей Алън присъстваше в Madison Square Garden и поздрави Стеф Къри след историческия му връх. Самия Алън сподели преди мача, че Къри е на свое лично равнище, което е построил самичък за себе си.

А достижението на Стеф е още по-впечатляващо, тъй като съгласно Yahoo! Sports е подобрил върха, като е изиграл 789 мача в NBA, до момента в който Рей Алън има общо 1300. Което значи, че в случай че гардът на Голдън Стейт е здрав, пред него има още много мачове и може да трансформира този връх в неосъществим.

В последна сметка Голдън Стейт победиха Никс, само че даже това да не се беше случило, празненства сигурно щеше да има.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР