В споразумението, което партия ГЕРБ представи днес, предвижда за следващите

...
В споразумението, което партия ГЕРБ представи днес, предвижда за следващите
Коментари Харесай

ГЕРБ предложи: Мария Габриел – премиер и външен министър, Денков – вице и образователен министър

В съглашението, което партия ГЕРБ показа през днешния ден, планува за идващите 9 месеца министър-председател и външен министър да бъде Мария Габриел, а Николай Денков - заместител министър-председател и министър на образованието и науката.
Проектът ще бъде даден на ПП-ДБ, които следва да се срещнат с текста.

В него партията на Борисов предлага още, че ротацията да бъде осъществена в подобаващ миг, в който рискът от политическа дестабилизация ще е редуциран до най-малко.
ГЕРБ се базират на това, че както в Управленската стратегия, по този начин и в подписаната от Мария Габриел и Николай Денков Декларация от юни 2023 година няма закрепена дата за ротацията.
Друг основен мовент: след подаване на оставка на държавното управление с министър-председател  Николай Денков, първият мандат ще бъде народен и ще се употребява за лъчение на устойчиво държавно управление, с цялостен управнически мандат за идващите 3 години.

 

До изпълване на мандата от четири години се планува ротиране през 15 месеца, като министър-председател за идващите 15 месеца (след идните девет) ще бъде претендентът, препоръчан от ПП-ДБ, а този на ГЕРБ-СДС ще е вицепремиер и първи посланик.
За втория интервал от 15 месеца министър-председател и министър на външните работи ще бъде претендентът, препоръчан от обединението ГЕРБ-СДС, а претендентът на обединението ПП-ДБ – заместител министър-председател и министър на образованието и науката.  

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР