В спора за приемането на Швеция в НАТО генералният секретар

...
В спора за приемането на Швеция в НАТО генералният секретар
Коментари Харесай

Столтенберг към Ердоган: Швеция е изпълнила исканията

В разногласието за приемането на Швеция в НАТО генералният секретар Йенс Столтенберг съобщи, че страната е изпълнила всички претенции на Турция. " Швеция е изпълнила задължението си ", съобщи Столтенберг в неделя след среща с президента Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул. Столтенберг дефинира срещата си с Ердоган като " продуктивна ".

По думите му, предвид на опасенията на Турция за сигурността, Швеция е приспособила и законодателството си.

На 12 юни ще има спомагателни диалози с Турция и Швеция, заяви   Der Standard.

След началото на войната в Украйна, Швеция, дружно с Финландия, подаде молба за участие в отбранителния съюз НАТО след години наред неутралитет.

В началото на април до момента в който Швеция към момента не е получила утвърждението на Турция и Унгария. Турция оправдава блокадата си с незадоволителните дейности по отношение на кюрдските " терористични организации " в скандинавската страна.

В Швеция от четвъртък са в действие  Според тях присъединяване в терористична организация, финансирането на такова присъединяване или подпомагането ѝ по какъвто и да е различен метод е наказуемо. Затягането на антитерористичните закони се приготвя от години. Стокхолм се надява, че новото законодателство ще способства за разрешаването на разногласието с Турция.
 Байдън вижда скоро Швеция в НАТО
Байдън вижда скоро Швеция в НАТО

Въпреки възраженията на Турция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР