В спора за евтиния внос на стомана от страни като

...
В спора за евтиния внос на стомана от страни като
Коментари Харесай

Тръмп от Париж: САЩ въвеждат търговски квоти и тарифи за Германия и Китай

В разногласието за евтиния импорт на стомана от страни като Китай и Германия, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши с налагането на комерсиалните бариери, написа националният всекидневник Die Zeit, представен от Фокус.

" Те оферират дъмпингови цени за стомана и унищожиха нашата металургия ", разяснява пред кореспонденти в Париж водачът на Съединени американски щати, който е на двудневна аудиенция във Франция.

" Правят това от десетилетия и аз ще го спра ", закани се Тръмп на Германия и Китай. И акцентира, че за постигането на тази цел има две благоприятни условия - с въвеждането на квоти или цени.

" Може би ще наложа и двете ", добави американският президент според информация, публикувана от Белия дом.

Тръмп неведнъж се е оплаквал от несправедливото намаляване на стоманодобивната индустрия на Съединени американски щати. Той даде обещание въвеждането на наказателни цени против немски компании като Salzgitter и Dillinger Hütte.

Докато Тръмп летеше към Европа, министърът на стопанската система на Съединени американски щати Уилбър Рос се срещна с представители на Сенатската комисия по финансите за разискване на по-нататъшни ограничения.

Според участниците в срещата през идната седмица Рос има намерение да показа благоприятни условия за това по какъв начин може да бъде стеснен вносът на стомана в страната.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР