В спор „За” и „против” дивото къмпингуване в откритото студио

...
В спор „За” и „против” дивото къмпингуване в откритото студио
Коментари Харесай

„За” и „против” дивото къмпингуване

В спор „ За” и „ против” дивото къмпингуване в откритото студио на „ Тази сутрин” в Царево се включиха кметът на общината Георги Лапчев и музикантът от група „ Ревю” Васил Гюров.

Преди време кметът на Царево беше избран като зложелател за дивите къмпингуващи.

„ Ние жителите на Царево не сме срещу къмпингуването и в никакъв случай не сме били, тъй като нашата община има максимален опит в това. Против сме методът, по който това се организира на няколко места в общината, в частност – плажа Корал”, разяснява Лапчев.

По думите му е непочтено локалните хора да заплащат отпадъците на къмпингуващите, които прекарват 3 месеца всяко лято в каравани на плажа без да има каквато и да било регулация.

„ Не е почтено и гостите на общината всяка година да намират по-нисък клас, а в това време да се свири на струната на природозащитата”, безапелационен е той.

Според Гюров точно къмпингуващите на плажа Корал са тези, които го почистват. „ Проблемът там е, че в даден миг се посещава от хиляди хора – от Китен, от Приморско, Бургас. Малкото хора, които сме там, почистваме често”, безапелационен е Гюров.

„ Когато на едно място има събрани толкоз доста хора и си изхвърлят боклуците, кой ги заплаща – ами, естествено, че локалната община. Аз не виждам проблем”, съобщи още Гюров.

Според Лапчев от този район, в който спада плажът Корал, се изхвърлят към 100 тона боклуци.

„ Респект към всеки, който желае да излезе в природата, има доста практики от други страни по какъв начин популяризират тъкмо това. Но то не се случва при нас”, счита Лапчев.

В рамките на разногласието кметът на общината хвърли обвиняване към Гюров, че караваната му се намира върху дюна на плажа. Музикантът отхвърли и съобщи, че е в подстъпите на плажа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР