В спор в социалната мрежа фейсбук влязоха депутатът от ДБ

...
В спор в социалната мрежа фейсбук влязоха депутатът от ДБ
Коментари Харесай

Във Фейсбук: Министър и депутат от ДБ в спор за оръжията за Украйна

В спор в обществената мрежа фейсбук влязоха депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев и министърът на защитата Димитър Стоянов около тематиката за изпращане на оръжие за Украйна.  

Спорът им е в продължение на вчерашното чуване на министъра пред отрасловата парламентарна комисия и потегля от обява на Мирчев във фейсбук. Към нея депутатът е прикрепил видео от изявление на Стоянов в отговор на негов въпрос.

„ Г-н министър, от месеци циркулира информация, която апропо не е отречена нито от американска, нито от българска страна, за опцията България да употребява избрана сума от няколкостотин милиона $ за покупка на американско военно съоръжение при избрани условия - в случай че ние предоставим на Украйна остаряла руска техника, оповестява " ". В каква степен и какви дейности подхваща Министерството на защитата “, пита Мирчев.

Стоянов пък дава отговор, че страната ни „ няма остарели руски оръжия “, само че Мирчев е прикрепил къс клип със руско въоръжение, показано на парада за 6 май в столицата.

Часове по-късно министър препубликува статуса на Мирчев с коментар: „ Защо ли господин Мирчев е пуснал единствено отрязъци от извършения дебат в комисията по защита? Защо не изкара цялата истина? Защото е неуместна? Манипулираното изрязано показване на извършения диалог е тъпо! С неистина и операции не се ръководи “.

По-късно пък Стоянов разгласява свое видео от изявлението си в комисията, в което припомня, че военните имат редица стартирани планове за рационализация.

„ В едно ваше изявление на 27.03. казвате, че предлагането на американското държавно управление е за 270 млн. Казвате: „ За страдание, сме се отказали и ще останем със старите руски железа ". Първо да ви кажа, че няма да останем със старите руски железа. Министерството на защитата работи старателно в посока рационализация на Българската войска “, споделя Стоянов. (Цялото му изявление вижте в прикрепената обява.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР