В спор може ли служебното правителство да предлага увеличаване на

...
В спор може ли служебното правителство да предлага увеличаване на
Коментари Харесай

Донев и Нинова в спор за бюджета

В спор може ли служебното държавно управление да предлага увеличение на приходите на хората влязоха министър председателят Гълъб Донев и лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на парламентарния надзор, заяви „ 24 часа “.

Една дълготрайна политика, каквато би трябвало да е тази по приходите, би трябвало да се създава, образува и извършва от постоянно държавно управление. С тези думи Донев изясни за какво държавното управление му не предлага увеличение на приходите с бюджет за следващата година. Нинова го попита за политиката на служебния кабинет по увеличение приходите на хората.

По принцип служебното държавно управление няма и не може да има лична политика по приходите и нарастването им, а е длъжно да следва заварената политика. Към момента няма постоянен кабинет. Затова сега е препоръчано удължение на бюджета до съставянето на подобен.

Донев изброи кои политики и параметри, заложени от предходния кабинет се резервират с него – минималната заплата от 710 лева, нарастване на пенсиите, ваучерите за храна, данъчно облекчение за деца с увреждания.

Това, което направихме във връзка с приходите и подкрепяне на хората за зимата, е отпущането на спомагателни 20 милиона за лица, които са отвън обсега на лицата, които се подкрепят и в допълнение са включени 40 хиляди лица, регистрира служебният министър председател.

Твърдите, че не можете да вършиме дълготрайни политики и би трябвало да се преценявате с бюджета, това е несъгласие, сподели Нинова и даде образец за новите 8 изтребители F-16 и 10 „ Грипен “.

Или си противоречите, или не си говорите в Министерски съвет, или не знаете какво вършиме, отвърна още Нинова и цитира обществения длъжностен министър от август, че ще предложат нарастване на минималната работна заплата до 770 лева

Това е похвално, тъй като администрацията в МТСП работи и приготвя редица разновидности за размер за нарастване на минималната работна заплата, които да предложи на постоянен кабинет, отговори й Донев.

Ако има постоянно държавно управление, вие нямате никакви пълномощия да оферирате нищо, отвърна му Нинова и го посъветва да научи устройството на страната.

Оставяте държавното управление на мраз и апетит, подлага на критика го соцлидерката. И се обърна към депутатите да одобряват сред двете четения на импортирания от държавното управление бюджет човешки, рационални и обществени оферти и да намерят болшинство, което да ги одобри. Да не подминаваме безхаберието на служебния кабинет към хората, да приемем обществени ограничения за тях, прикани Нинова.

Тя попита служебния министър председател за какво се усилват бордовете на държавни предприятия. И даде образец с съответно сдружение, където сега се назначавали нови 16 души в администрацията.

В отговор Донев я препрати към отрасловия министър за детайлности. Ще направя инспекция, само че надълбоко се колебая в точността и верността на данните, които са изнесени, изясни той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР