В спокойна обстановка започна изборният ден в Ловешка област, съобщиха

...
В спокойна обстановка започна изборният ден в Ловешка област, съобщиха
Коментари Харесай

В спокойна обстановка започна изборният ден в Ловешка област

В спокойна конюнктура стартира изборният ден в Ловешка област, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи. Няма регистрирани съществени нарушавания на публичния ред. Около 400 чиновници на полицията са ангажирани за умерено протичане на изборния ден – за защита на секциите, на публичния ред и надзор за придвижването по пътищата.

Охраната на пространства през миналата нощ е протекла обикновено. Тази заран секционните пространства и съдържащите се в тях материали са предадени на изборните секции без нарушавания и до този миг няма данни за прояви, които биха заплашили естественото осъществяване на изборите на територията на региона. Във всички изборни секции са осъществени предварителни инспекции от екипи на полицията и пожарната, с оглед гарантиране на сигурността на изборния развой.

От полицията припомнят, че в изборните пространства няма да бъдат допускани въоръжени лица и такива, носещи предмети, рискови за живота и здравето. Забранява се потреблението на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за снимане на метода на гласоподаване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи ще се намесват за възобновяване на реда, единствено когато това е належащо и има надлежно решение на изборната комисия. Продължават превантивните и оперативни мероприятия за попречване и откриване на закононарушения срещу политическите права на жителите и обезпечаване законосъобразността на вота.

От 9 май до 10 юни в Министерството на вътрешните работи действа непрекъснато открита линия - телефон 02 90 112 98 и имейл [email protected], за сигнали за нарушавания или възможни закононарушения, съотносими към отговорностите на Министерство на вътрешните работи в изборния развой.

И в днешния ден чиновниците на бранш „ Български документи за идентичност “ при ОД на МВР-Ловеч, ще работят от 8:30 до 19:30 часа и ще оказват подпомагане на жителите без годни документи за идентичност, искащи да упражнят правото си на глас.

Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта. От началото на седмицата досега са издадени общо 19 удостоверения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР