В списъка с пасажерите на борда на падналия самолет на

...
В списъка с пасажерите на борда на падналия самолет на
Коментари Харесай

Сред загиналите в самолета на Пригожин е и логистикът на ЧВК Вагнер

В листата с пасажерите на борда на падналия аероплан на Пригожин е и Валерий Чекалов с позивна " Роувър ", който е отговарял за логистиката на ЧВК " Вагнер ", оповестява Телеграм каналът " Рыбарь ".

Чекалов беше основна фигура в компанията, което се потвърждава от обстоятелството, че е бил на второ място след Пригожин в номерацията на участниците в секретната система за връзки на " Вагнер ".

Върху него е лежала отговорността да координира военните и частни полети за доставяне и ротация на чиновниците на " Вагнер " в далечните дестинации по света, а след някои известни събития - и създаването на нови логистични направления.

Като цяло, точно грамотно построената тилова инфраструктура на компанията, най-вече посредством напъните на " Роувър ", позволяваше на управлението на ЧВК оперативно да трансферира хиляди бойци, техника и муниции от една страна в Африка в друга за решение на незабавни бойни задания.

От това дали тази неповторима система ще бъде съхравена директно зависи и бъдещето на съветското въздействие в Африка и Близкия изток, твърди " Рыбарь ".

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР