В списъка от кръга на Мартин Божанов Нотариуса - няма

...
В списъка от кръга на Мартин Божанов Нотариуса - няма
Коментари Харесай

Списъкът на паралелната държава: Кой е в кръга на Нотариуса?

В листата от кръга на Мартин Божанов Нотариуса - няма политици. В ефира на Българска национална телевизия Никола Минчев, ръководител на краткотрайната комисия, разкри част от имената в него. По-късно в Народното събрание беше публикуван файл от 4 страници озаглавен ``Доклад по отношение на активността и обвързаностите на Мартин ``Нотариуса`` - без да е ясно кой го е изготвил. А ръководителят на Съюза на съдиите разяснява, че описът може елементарно да се манипулира.

В " Денят стартира " Никола Минчев уточни две от имената от кръга на въздействие на Мартин Божанов - Нотариуса.

" Вътре мога да кажа участва името на Емил Писков, който е някогашен чиновник на ГДБОП, беше упоменато неговото име през вчерашния ден от АКФ. Присъства и съдята Андон Миталов, който е първият българин осъден по Магнитски ", сподели Никола Минчев, ръководител на краткотрайната комисия за М. Божанов.

Потърсихме и двамата упоменати от Минчев. Писков отклони поканата ни за изявление с претекст, че ще приказва, в случай че бъде поканен на чуване във краткотрайната комисия. Андон Миталов не отговори на позвъняванията ни. Името на някогашния арбитър от Специализирания углавен съд нашумя преди 4 години, когато стана първият български жител, на който беше наложена възбрана за влизане в Съединените щати поради корупция.

" Правосъдната система, би трябвало да разплете проблема, тя се оказва, че е заплетена вътре в нея това значи че системата би трябвало да се саморазследва, по-късно би трябвало и да се самонакаже. Именно това прави този проблем много комплициран ", уточни Никола Минчев, ръководител на краткотрайната комисия " Божанов ".

Българска национална телевизия разполага с неизвестен отчет по отношение на активността и обвързаностите на Мартин ``Нотариуса``, който беше разпратен на публицисти. Автентичността му не беше доказана. В 4 страници са посочени над 20 имена на прокурори, съдии, следователи. Заради случая " нотариуса " от ИТН желаеха да бъдат изслушани в комисията Асен Василев и Румен Спецов, сегашния и предходния министър на вътрешните работи.Главните прокурори и всички ръководители на служби от 2020 година насам.

" Ние би трябвало да добием визия за мрежата и пипалата на този октопод, който несъмнено правосъдната ни система е впримчена ", съобщи Гроздан Караджов, ИТН.

Бившият основен прокурор Иван Гешев, съобщи, че няма да отиде на чуване във краткотрайната комисия.

Отрече да познава Нотариуса и да е ходил в клуба, станал прочут като " Съдебни съидейници ". Допълни, че няма да отиде на чуване във краткотрайната комисия.

" Не го познавам, мисля, че бях явен, споделих че той е треторазряден лъжец и по тази причина направиха комисия, с цел да могат да си вършат политически фойерверки, а не направиха комисия за Петьо Петров, за Алексей Петров, за убийството на Къро ", сподели Иван Гешев, някогашен основен прокурор.

Гешев в Председателя на Съюза на съдиите съобщи, че стартирането на съответни имена в общественото пространство може да бъде и бухалка и пералния за съответните персони.

" Много е допустимо в един подобен лист да се включат магистрати, които нямат нищо общо със случая. Да бъдат изнудвани? Не да бъдат изнудвани, само че по пътя на тяхната отбрана да се каже - ами този лист не е достоверен. По този метод да бъдат изпрани и други, които имат причасност по случая ", означи Татяна Жилова, ръководител на Съюза на съдиите.

Така, 17 дни след убийството на Мартин Божанов - въпросите кой го е умъртвил, за какво и какъв е размерът на паралелната страна остават без отговор.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР