В списъка на неприятелите има попълнение. Норвегия също беше добавена

...
В списъка на неприятелите има попълнение. Норвегия също беше добавена
Коментари Харесай

Норвегия го отнесе, останалите следват: Страните от черните списъци бяха ударени с рублата

В листата на неприятелите има попълнение. Норвегия също беше добавена към формалния лист на страните, провеждащи неприятелска политика по отношение на съветски дипломати. Оттук нататък скандинавското кралство има " таван " на чиновниците на територията на посолството и консулствата - единствено 27 души. Русия предприе тази стъпка след експулсирането на 15 съветски дипломати от страната.

Първият черен лист

Да стартираме с обстоятелството, че в Русия има два черни листата на недружелюбни страни. Първият беше разпознат при започване на СВO и включваше флагманите на англосаксонския свят: Съединени американски щати, Англия, Канада, Австралия, Нова Зеландия, техните манкурти в Европа като Албания, както и дребни офшорни страни като Лихтенщайн. Общо - 49 страни.

Дори Микронезия, архипелаг от доста острови, чиято обща повърхност не надвишава размера на Москва, беше включена в листата. Въпреки това, защото Микронезия е изцяло подвластна от външни сили, Съединени американски щати постоянно го употребяват, с цел да натрупат " тежест " при гласуването в Организация на обединените нации.

Например, когато Русия внесе в Общото заседание на Организация на обединените нации резолюция за битка с прославянето на нацизма, Украйна и Съединени американски щати обичайно гласоподаваха „ срещу “. Това е просто предстоящо, само че Микронезия постоянно се причислява към тях.

Микронезия беше една от тези страни (…), които гласоподаваха „ срещу “, когато резолюцията беше показана за първи път през 2005 и 2006 година Сега Съединените щати още веднъж се нуждаеха от Микронезия, с цел да защитят неонацизма в Украйна и да поддържат нацисткия режим в Киев,

- написа формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в своя телеграм канал.

Те взеха решение да ударят тези страни с рублата. В дословния смисъл на думата. Съгласно предписание на държавното управление частни и юридически лица, държавни корпорации, съветски райони и градове, които имат валутни отговорности към враговете от листата, могат да ги заплащат в рубли. Според закона длъжникът може да изиска от съветска банка да сътвори специфична сметка на името на кредитора и да преведе пари в нея в еквивалент в рубли.

Би било по-добре, несъмнено, да се отпишат напълно задълженията към чужденците. Все отново някогашните „ сътрудници “ на Русия откраднаха (наричат го „ заледяване “) съвсем половината от златните и валутни запаси на страната ни. Можеше да не се церемоним с тях.

Вторият черен лист

Вторият лист с врагове е дипломатическият. Включва страни, които се държаха жестоко с нашите дипломати: изгониха ги, затвориха консулства, отзоваха аташета и така нататък Някои страни, в това число Норвегия, са и в двата листата.

Трябва да се означи, че за първи път този лист с врагове на съветските дипломати се появи доста преди СВО - през май 2021 година Тогава Русия смяташе Съединени американски щати и Чехия за недружелюбни. Обвиниха нашите дипломати, че работят за спецслужбите и ги изгониха. Тогава съветското държавно управление подреди чехите да наемат не повече от 19 души в Русия в дипломатическата си задача, а Щатите - нито един.

Следващият акт стартира след началото на специфичната военна интервенция. През юли 2022 година Русия разшири своя черен лист на недружелюбни сили. Включва: Дания, Словакия, Гърция, Словения и Хърватия. Според държавното разпореждане Словения и Хърватия въобще няма да могат да наемат чиновници в Русия за своите дипломатически институции, а Гърция, Дания и Словакия имат таван на личния състав от 34, 20 и 16 души.

Как ще се отрази това на враговете?

Разбира се, в прочут смисъл наличието в описите е алегорично. Това е един тип юридически закрепена констатация на обстоятелството, че връзките сред нашите страни са в задънена улица.

Това обаче носи и известни компликации за недоброжелателните дипломати. Например чиновниците - приключили влиятелни западни университети - ще бъдат принудени да се обслужват сами. Някой ще би трябвало да мие подове, навивайки ръкавите на ризата си, някой ще би трябвало самичък да получава дипломатическата поща, да кара в московските тапи и да не седи на задната седалка с телефона си.

Освен това всичко това усложнява процеса на приемане на визи и поставя завършек на взаимните интернационалните планове. През последните години обаче те са малко. Например връзките сред Русия и прословутата Норвегия - страна от НАТО - се нажежават от 90-те години на предишния век. През 1998 година страните изгониха взаимно дипломатите си след шпионски скандал. Освен това Норвегия постоянно дискредитира мурманските риболовци и изявява искания към нашата територия в Баренцово море, изключително откакто там бяха открити огромни ресурси от въглеводороди.

Какво остава в сухото вещество

Редица специалисти считат, че би трябвало да се работи още по-строго с недружелюбните страни. Включително с потребление на мрежово насочени тактики.

Първо, всички страни от НАТО би трябвало да бъдат включени в листата на неприятелските страни, като се изключи тези, които се пробват да водят релативно самостоятелна политика, като Турция и Унгария. Второ, належащо е да се употребяват вътрешните им проблеми за дестабилизиране на обстановката. В Норвегия те са мигранти. Това значи, че би трябвало да работим с техните мигранти, с протестни форми, с етнокултурни анклави. В сходство с тези задания ще се намерят нужните запаси,– отбелязва в изявление за Царград Александър Бовдунов, анализатор на Международното евразийско придвижване.

Експертът е песимистичен по отношение на вероятностите за по-нататъшно съдействие с Норвегия, защото тази страна от дълго време е фасада на ултралибералния дневен ред на Запада.

Тези феномени на „ ЛГБТ идеологията “ *, които по някакъв метод се пробват да прокарат в останалата част на Европа, в скандинавските страни получават изцяло странен темперамент: отсам и случаите с жирафа Мариус, Грета Тунберг, Брайвик и откровената война против фамилните полезности.

За в този момент няма какво да си приказваме с тях. Тогава там най-сетне ще се появи халифатът или ще възникне някаква кюрдска страна, ще се споразумеем за нещо, ще търсим допирни точки, само че към този момент не виждам смисъл от това,- иронизира специалистът.

Имайте поради, че Румъния може да стане идващият кандидат за участие в черния лист. Във всеки случай съветското външно министерство заяви, че на Смоленската площад е поканен краткотрайно ръководещият Румъния. Засега те са се лимитирали с предизвестие - това е отговор на въвеждането на квоти за броя на съветския дипломатически личен състав в Букурещ.

* Царград продължава да упорства, че не е нужна специфична терминология за обозначаване на " ЛГБТ ". Такива неща би трябвало да се назовават с същинските им имена. Става дума за перверзия.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР