В спецсъда тръгна делото срещу бившия народен представител от Добрич

...
В спецсъда тръгна делото срещу бившия народен представител от Добрич
Коментари Харесай

В спецсъда тръгна делото срещу бившия депутат Живко Мартинов за изнудване

В спецсъда потегли делото против някогашния депутат от Добрич Живко Мартинов за изнудване. Прокуратурата твърди, че той желал от името на премиера 4 тона месни артикули - главно суджук, от локалния предприемач Антон Проданов. Той от своя страна изиска да се конституира по делото като цивилен просител и предяви иск за близо 36000 лв..

Пред публицисти Проданов изясни, че след акцията бизнесът му банкрутирал. А това станало посредством непрестанни инспекции и ревизионни актове като се употребявал ресурсът на страната.

Прокурорът по делото Петър Белчев изясни, че в границите на следствието въпреки всичко не е проверявано дали четирите тона месо са стигнали до "високи хора " в ГЕРБ, както написа в обвинителния акт. В същото време от следствието били отделени материали, от които са формирани други каузи.

Адвокатът на Мартинов Христо Ботев изясни, че към момента не е решил дали да упорства за разпит на Бойко Борисов. Не ставало ясно от обвинителния акт дали саламите въпреки всичко са стигнали до премиера. Не ставало ясно и дали въобще е създаден въпросният суджук. Иначе Проданов имал съществени проблеми с бизнеса си доста преди случая с Мартинов. Бизнесменът към момента дължал пари за наем на някогашния народен представител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР