В специално интервю за "Панорама" държавният глава обяви, че са

...
В специално интервю за "Панорама" държавният глава обяви, че са
Коментари Харесай

Радев: Приватизационните престъпници да се наказват

В особено изявление за "Панорама " президентът разгласи, че са нужни санкции за закононарушенията по време на приватизацията.

" Необходимостта от наказване за закононарушение по време на приватизацията е повече от явна и това би трябвало да се случи. Всички го чакаме и то от дълго време. И тук аз поздравявам предложенията на ръководещите, само че би трябвало да знаят, че отговорност би трябвало да носят освен престъпилите закона при приватизацията, само че и отговорните за неналичието на влияние. Истинската ангажираност е в откриване на схемите ", изясни Радев.

Президентът обаче добави, че е черноглед във връзка с успеваемостта на новия закон на ръководещите. Според него, с предлагането да отпадне отминалостта за закононарушение по време приватизацията, ръководещите сами си нанасят удар.

"Вижте какво забавно става в последните дни. С предлагането на ръководещите да отпадне отминалостта за закононарушение по време на приватизацията в действителност нанасят удар по личното си предложение за закон, тъй като както споделят те, част от нарушителите на закона били в настоящия парламент. Ако това в действителност е по този начин - тези хора с подадени имуществени заявления от години, към тези заявления няма никакви искания. Това значи, че законът, който оферират, не може да хваща такива хора, които сега са във властта . Този закон не може да хваща и хората, нарушили разпоредбите при приватизацията и сега са отвън властта. По този закон и по това предложение напуснеш ли един път властта, към този момент не подаваш декларация и можеш да харчиш откраднатото на воля ", съобщи Радев.

Война против президентската институция

Според Румен Радев има война против президентската институция, която не той е инициирал. С това той оправда на моменти острия си звук.

"Моят звук е резултат от действителността. Виждате, че цяла парламентарна комисия бе използвана за оклеветяване на моето име, само че създателите на тази акция очевидно подценяват българските жители. Аз последвам своето кредо, с което влязох в политиката преди година. Суверенитет, сигурност, правда, правдивост, антикорупция ", сподели президентът.

Радев разяснява, че неговото най-силно оръжие е истината, въпреки пълномощията на президентската институция да са лимитирани.

Борбата с корупцията

Държавният глава съобщи, че неговият ангажимент към правосъдната промяна нито стартира, нито свършва с избора на ръководител на Върховния административен съд.

"Отдавна заявих ясно, че в България няма политическа воля за битка с корупцията по високите етажи на властта. Отдавна показах ясна позиция, че с цел да бъде тази битка сполучлива би трябвало да имаме мощен и самостоятелен орган, който да може да разкрива, да пресича да разкрива и да проверява корупционни закононарушения ", добави той.

Според Радев, Консултативният съвет за национална сигурност е бил триумф, като задачата му е била да се реализира обединяване към ясни правила, които да водят към ефикасна битка с корупцията.

"Но най-големият триумф на този КСНС бе, че хората от които зависи тази битка с корупцията излязоха от анонимност. Това бе и най-голямата цел. Защото всички са привикнали да се крият зад груповата безнаказаност на Народно събрание. Борбата с корупцията по високите етажи на властта зависи от персоналния образец и от отношението на хората от тези етажи ", безапелационен бе президентът.

За спасяването на българските евреи

Според Радев поругаването на паметниците е тъкмо толкоз неприемливо, колкото и преиначаването на историята, като дефинира борбата с Москва по въпроса като взаимно „ неизгодна “.

"България е страна от Европейски Съюз, само че виждате че всеобщо се шири чувството за липса на вероятност , правдивост и сигурности единствено с оценки и подготвени предписания ние очевидно няма да можем да се оправим. би трябвало да се обърнем искрено към нашите проблеми, да се активизираме да запретнем ръкави и да обединим тъй като никой по-добре от нас не може да реши тези проблеми и не може да гради нашето бъдеще ", сподели президентът.

Според президента триумфът на всяко начинание зависи от общи старания, по тази причина и ще работи в тази посока.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР