В специалните части на Военноморските сили (ВМС) са обявени 15

...
В специалните части на Военноморските сили (ВМС) са обявени 15
Коментари Харесай

ВМС набират 15 войници за специалните части

В специфичните елементи на Военноморските сили (ВМС) са оповестени 15 свободни места, заяви във Варна командирът на военния флот контраадмирал Митко Петев, който показа пред медиите информация по какъв начин ще протече в крайморския град акцията на Министерството на защитата "Бъди боец ".

Той посочи, че общият брой на свободните работни позиции във Военноморски сили е 100 - на плавателни съдове и в бреговите поделения.

Във Варна акцията "Бъди боец " ще се състои на 10 април, добави Петев, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му стартът ще бъде подложен в 12.00 ч. с отварянето на минния ловджия "Цибър " за цивилни гости. След това в региона на пристанището ще бъдат направени демонстрации по "ликвидиране на съпротивата на терористи, отвлекли транспортен съд ".

От 16.00 ч. на входа на Морската градина ще бъде показана военна техника, в това число съоръжение на водолазите и спецчастите. Информационният ден ще приключи с концерт на Представителния духов оркестър на Военноморски сили. Кандидатите да постъпят във военния флот могат да подават документи до 25 април, добави Петев.

По думите му в края на май те ще би трябвало да се явят на три изпита, като издържалите ги ще преминат и през събеседване, преди да бъдат назначени. В отговор на въпрос контраадмирал Петев уточни, че сега по морската държавна граница на страната няма данни за усилване на мигрантския напън, а Военноморски сили са в подготвеност да реагират при потребност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР