В специална рубрика на предаването Алегро виваче по Хоризонт представяме

...
В специална рубрика на предаването Алегро виваче по Хоризонт представяме
Коментари Харесай

Пианистът Александър Хинчев с нов запис в БНР

В специфична графа на предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " представяме най-новата продукция на Музикална къща БНР.

Нов запис на Концерт за пиано и оркестър №2 от Дмитрий Шостакович беше сбъднат от екип в състав: продуцент Людмила Герова, звукорежисьор Сава Лавсов и звукооператор Валентин Иванов. Пианистът Александър Хинчев е солист на Симфоничния оркестър на БНР, а диригент е Константин Илиевски.

Повече от 40 години Александър Хинчев живее и работи в Италия. Роден в музикантско семейство, той приключва Музикалната академия в София в класа на проф. Константин Ганев. После продължава образованието си в Академията „ Санта Чечилия ” в Рим при проф. Винченцо Витале. Концертира в разнообразни европейски страни, в Съединени американски щати и Япония. Води майсторски класове в Италия, България, Германия и Съединени американски щати. Периодично се завръща и на родна сцена.

За интереса на Александър Хинчев към музиката на Шостакович и за най-новата регистрация на втория му клавирен концерт чуйте в изявлението в звуковия файл, където ще откриете и част от записа, продуциран от БНР.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР