В Специализирания наказателен съд започна делото по същество за източването

...
В Специализирания наказателен съд започна делото по същество за източването
Коментари Харесай

Започна делото по същество за източването на КТБ


В Специализирания углавен съд стартира делото всъщност за източването на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка /КТБ/.

В зала 5 имаше над 30 души - 17 подсъдими (от 18, тъй като Цветан Василев отсъства), техните юристи и назначените от съда аварийни бранители.

Преди прочитането на обвинителния акт арбитър Вержиния Петрова изиска всички да застанат прави, тъй като това било "най-тържествената част от процеса". След като юрист Ина Лулчева се опълчи на това искане, тъй като "в закона не е записано обвързване страните да стоят прави при прочитане на диспозитива от обвинителния акт", арбитър Петрова почете нейното несъгласие. В залата прави останаха единствено четиримата прокурори, измежду които Иван Гешев, който е и началник на Специализираната прокуратура.

Ръководителят на Спецпрокуратурата Иван Гешев съобщи, че процесът не го бави прокуратурата. Има обвиняване против един от юристите на господин Цветан Василев, добави Гешев по отношение на делото КТБ. Обвинението е повдигнато от прокурор за закононарушение по член 321, алинея 6. Няма да изтъквам имена. На този човек по напътствие на Василев са му дадени пари, с цел да „ профилактира ” очевидеца Лазов. Ние не се тормозим, към този момент и очевидците, които споделят истината, не се тормозят, добави още Гешев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР