В Спешното отделение на болницата в Горна Оряховица влезе граждански

...
В Спешното отделение на болницата в Горна Оряховица влезе граждански
Коментари Харесай

Граждански патрули ще пазят спешните екипи в Горна Оряховица

В Спешното поделение на болничното заведение в Горна Оряховица влезе цивилен патрул, който в последните две нощни обикаля по адреси дружно с лекарския екип. Вече 26 са подадените молби за овакантяване на чиновници на Центъра за незабавна здравна помощ в Горна Оряховица. Медиците са безапелационни, че няма да отдръпват оставките си, в случай че здравното министерство не обезпечи по-сериозни ограничения за сигурност, съобщи БГНЕС.
Гражданският патрул стои компактно в незабавното поделение на Горна Оряховица и обикаля по адреси дружно с лекарския екип. Идеята на самодейността е наличието на доброволците да респектира пациентите и техните придружители, и дава опция на медиците да правят умерено работата си.
" Не желая да има експанзия против нашите медици в незабавна помощ. Опитвам се да оказа помощ на медиците като заставам тук и ги поддържам в тяхната дейност”, сподели Ростислав Васев, който е доброволец.
" Нашата цел е да сме тук, на място и в случай че има някаква експанзия по отношение на медиците, които оказват помощ на жителите по някакъв метод да потушим това нещо в границите на закона, не с експанзия, да видят, че има гражданско общество, което помага”, показа и Николай Николов.
Лекарският екип споделя, че наличието на цивилен патрул в центъра по време на нощно дежурство им дава успокоение, само че никога това не е решението на казуса с ограниченията за сигурност
" Искаме сигурност, че живи и здрави сме пристигнали на работа, живи и здрави ще се приберем в къщи ", сподели здравната сестра Валентина Бойчева. Фелдшерката Нела Радева добави, че макар съдействието, гражданският патрул не е решението.
До момента повече от половината екип на Центъра за незабавна помощ в Горна Оряховица е подал оставка. Здравните служащи упорстват за среща със здравния министър, на която да бъде разискван въпроса с назначението на физическа защита в отделенията, а в случай че това не се случи са безапелационни, че няма да отдръпват оставките си и 80 000 пациенти ще останат без незабавно здравно обслужване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР