В Совето, Южна Африка, жителите се редят на опашка за

...
В Совето, Южна Африка, жителите се редят на опашка за
Коментари Харесай

СНИМКИ AP: Водата, изобилна за едни и оскъдна за други, подчертава неравенствата в изменението на климата

В Совето, Южна Африка, жителите се редят на опашка за прясна вода. Във фавела в Рио де Жанейро жителите го събират от естествено срещащ се дребен поток. А в Гувахатай, Индия, жителите събират вода от отворен канал, пълнейки кофи догоре.

Пладната вода е от главно значение за живота на всеки, само че за някои е по-трудно да се намерят чисти и непрекъснати водоизточници. Този Световен ден на водата фотографите на Асошиейтед прес по целия свят уловиха както дължината, която някои хора би трябвало да извървят, с цел да получат вода, по този начин и относителната лекост за други.

Само към 3% от повърхността на Земята е покрита с прясна вода и огромна част от нея е заключена в лед или почва, само че източниците, от които хората и животните черпят, са изобилни и разнородни.

Река Охайо не е единствено средство за вода, само че и за превоз, защото фериботите се движат сред крайбрежията ѝ, превозвайки артикули. В Милано, Италия, скъпият запас не се приема за даденост, защото комуналните услуги изхвърлят бак...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР