В социалните мрежи се спекулира с моето и с името

...
В социалните мрежи се спекулира с моето и с името
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Вероятността за спасяване на живот чрез използването на АВД преди да дойде бърза помощ се увеличава със 70%

В обществените мрежи се спекулира с моето и с името на доста сътрудници, като се фабрикуват подправени вести и подправени медикаменти, което е безусловно неприемливо. Спекулира се с вярата на хората за по-добро здраве. Това сподели кардиологът проф. Иво Христов.

Той предизвести хората да не се поддават на сходни измами. „ Когато даден артикул няма производител, няма регистрация и позволение за приложимост, е повече от ясно, че би трябвало да има подозрение за неговите гръмки искания ", изясни медикът.

Целта на сходни измами са хората, страдащи от хронични болести, свързани със сърдечносъдовата система. „ Проблемът е доста огромен, евентуалният пул от пациенти, които биха се заинтригували, е доста огромен и по тази причина се спекулира с тяхното доверие ", добави проф. Христов.

България закъснява с 11 години за въвеждане на европейската инструкция за законодателство, стимулиращо образованието за кардиопулмоналната ресусцитация и ранна дефибрилация. В столицата има конфигурирани седем дефибрилатора на разнообразни места - в метростанциите, в „ Гражданска отбрана ", в общината. Автоматичните външни дефибрилатори са безусловно безвредни за пациентите и всеки може да ги употребява, без значение дали е подготвен, или не. „ Тези дефибрилатори, регистрирани с акронима АВД, дават отговор на съответни европейски характерности. Те са безвредни, имат гласова команда на локалния език. Благодарение на изкуствения разсъдък имаме една опосредствана помощ от инцидентен очевидец на вероятно потърпевш жител ", акцентира проф. Христов.

Вероятността за избавяне на човешкия живот посредством потреблението на АВД преди да пристигна спешна помощ се усилва със 70%, акцентира той.

В ръцете на депутатите е проектозакон за смяна на четири закона, в това число за смяна на няколко текста в Наказателния кодекс. „ Те целят човек, който употребява автоматизиран външен дефибрилатор, да не може да му се търси каквато и да е отговорност в тази тенденция. Инсталирането на дефибрилатори като брошки тук и там не прави работа. Трябва да върви редом процесът на образование и инсталиране. Това би трябвало да залегне в съответното законодателство ", акцентира проф. Христов.

Нова телевизия, „ Събуди се "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР