В социалните мрежи се разпространява видео, за което се твърди,

...
В социалните мрежи се разпространява видео, за което се твърди,
Коментари Харесай

ВИДЕО показва как украинци разгрбват мол в Мариупол

В обществените мрежи се популяризира видео, за което се твърди, че е от украинския град Мариупол. На фрагментите се вижда по какъв начин хора изнасят артикули от локалния мол Порт Сити.

Видеото демонстрира по какъв начин хора бързат в разнообразни направления из комерсиалния център с пълни торби и пазарски колички. Някои от тях " пазарят " и на щандовете за бижута и мобилни телефони, които наподобяват празни. Глас зад кадър разяснява: " Ето взимат си злато, скъпоценности. Това са патриотите, локалните поданици. "

Местните управляващи в Мариупол оповестиха, че гражданите изпитват остра потребност от храна, вода и медикаменти, до които нямат достъп откогато съветската войска е блокирала града.Около 18 часа московско време съветската войска разгласи, че е подновила офанзивата в украинския град, откакто бе отсрочена евакуацията на цивилни.

" Заради нежеланието на украинската страна да повлияе на националистите или да удължи прекратяването на огъня, офанзивните интервенции бяха възобновени в 18 ч. московско време ", сподели представителя на съветското министерство на защитата Игор Конашенков.

Украинците обаче няколко часа преди този момент бяха отсрочили евакуацията на цивилни от Мариупол, с изказванията, че е имало нарушавания на прекратяването на огъня от страна на съветските сили, написа

 

Locals looting the Port City mall in Mariupol.
— 𝕾𝖎𝖕𝖍𝖔 𝕯𝖎𝖒𝖇𝖆 (@dimbaes)
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР